stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging

NOVA dagen | NOVAdag update

NOVAdag 15 maart 2011.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de voorjaarsnovadag op 15 maart a.s. niet plaatsvinden in Zaandam maar in Utrecht. Helaas kunnen wij door renovatiewerkzaamheden aan het plafond niet terecht in de kerk te Zaandam en zijn dus genoodzaakt het bezoek aan Zaandam naar het najaar te verplaatsen.

Gelukkig is er een zeer mooie ikonententoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht en kunnen we ‘s morgens om 10.00 uur terecht in het schoollokaal van de O.R.K.A. aan de Mariahoek in Utrecht, waar de koffie/thee voor ons klaarstaat. Mevrouw Lia Schade van Westrum houdt dan om 10.30 uur haar presentatie over haar boek “Oud-Katholieke kerken - drie eeuwen verborgen erfgoed van een eigenzinnige geloofsgemeenschap”. Daarna vertelt pastoor Jaap Spaans ons iets over Ikonen.

Vervolgens eten wij onze zelf meegebrachte lunch. Om 13.00 uur is er de mogelijkheid om in het Catharijneconvent de tentoonstelling “Ongekende schoonheid. Ikonen uit Macedonië” te bezoeken.

De kosten voor het museum zijn € 11,50; met een museumjaarkaart € 2,50. Voor de kosten van de organisatie vragen wij van leden een bijdrage van € 2,50 en voor niet-leden € 3,50.

Opgeven voor deze dag kan bij Gonnie van der Meer via telefoonnummer 0174-620353 of 06-13208150 of via email info@vandermeeroptiek.com