stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging

Oktober | Novadag Zaandam op 11 oktober

Novadag in Zaandam, achter Tsaar Peter aan !

De al eerder aangekondigde Novadag in Zaandam wordt dit jaar op 11 oktober gehouden. Zaandam staat bekend om zijn ‘houten huizen’, Verkade koeken en nog veel meer. Wij gaan naar de Oud- Katholieke kerk ‘Maria Magdalena’, Papenpad 13 in Zaandam, om te genieten van dit fraaie, uiteraard uit hout opgetrokken monumentale gebouw, met zijn grondig gerestaureerde orgel en met zijn gerenoveerde plafond. Ontvangst met koffie vanaf 10.30 uur. 

Pastoor Spaans zal over het orgel vertellen en het fraaie geluid hiervan laten horen, wat genieten betekent. De heer Munters, lid van de oecumenische basisgroep Zaanstad Ecclesia die gebruik maakt van deze kerk, zal vervolgens een uitleg over ontstaan, ontwikkeling en beleving van deze groep geven. Daarna eten we onze zelf meegebrachte lunch.  

Wie Zaandam zegt, zegt Tsaar Peter en weet van de ontwikkeling van de scheepsbouw in Holland en de nieuwsgierigheid van de Russische Czaar. Het Czaar Peterhuisje is hiervan de zichtbare en tastbare herinnering. In dit huisje logeerde de Russische tsaar Peter de Grote, toen hij in 1697 het vak van scheepstimmerman kwam leren.

Voor de kosten van de organisatie vragen wij van leden een bijdrage van € 2,50 en voor niet-leden € 3,50. Dit is exclusief de kosten voor het museum. De toegangsprijs van het museum is € 3,00. Voor houders van een MJK gratis, 65+ betalen € 2,50. 

Opgeven voor deze dag kan bij Gonnie van der Meer via telefoonnummer 0174-620353 of 06-13208150 of via email info@vandermeeroptiek.com 

Graag tot 11 oktober !