stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging

Oktober | NOVA-dag te Mijdrecht

NOVA-dag te Mijdrecht

Op zaterdag 16 november 2019 bent u van harte uitgenodigd voor de NOVA-dag. Op deze dag heten wij u welkom in de statie van de H. Elia aan de Grutto 2 A te Mijdrecht.

Vanaf 10.00 uur inloop met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Om 10.30 uur heten wij u officieel welkom en daarna starten we met ons programma. Bij veel gedachtenis-rituelen spelen kaarsen een rol als teken van verbondenheid en hoop. In de ochtend legt creatief theologe Monica Schwarz ons de symboliek van kaarsen uit en maken we een eigen gedenkkaars. Deze kaars neemt u na afloop mee naar huis. Zie voor meer informatie www.veelstemmiglicht.nl

Rond 12.45 uur volgt dan het lunchgebed en dan is er gelegenheid om uw zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Voor iets te drinken en fruit wordt gezorgd.

In de middag is het tijd voor het luisterprogramma ‘Balsem voor de ziel’ door natuur & cultuurfotograaf en presentator Henk Butink. Olivier Messiaen (Frans componist 1908-1992) laat de engel in zijn opera Saint François d'Assise (1983) de woorden zingen: “…Als je tot God spreekt met muziek, zal hij je met muziek antwoord geven. Leer de vreugde van de gelukzaligen kennen door de zoetheid van klank en kleur… Hoor deze muziek die het leven ophangt aan de toonladders van de hemel, hoor de muziek van het onzichtbare…”
Henk laat ons bekende en minder bekende muziek horen, uit alle tijden, zowel zeer ingetogen als uitbundig, religieuze en seculiere muziek en zal toelichten waarom deze muziek “als balsem voor de ziel” is.

Daarna eten we soep met een broodje (verzorgd door statie Mijdrecht) en drinken we een kopje thee. De NOVA-dag wordt afgesloten met een eucharistieviering om 16.00 uur waarbij pastoor Erna Peijenburg voor zal gaan. Speciaal voor ons wordt de tweewekelijkse viering eenmalig vervroegd, zodat wij deze bij kunnen wonen!

De kerk is met het openbaar vervoer lastig te bereiken. U kunt vanaf station Amsterdam Bijlmer Arena met bus 126 of vanaf station Breukelen met bus 130 reizen. U stapt uit bij bushalte Centrum Mijdrecht en wordt daar opgehaald. Geeft u het door bij uw aanmelding indien u hier gebruik van wil maken ?

De kosten voor deze dag bedragen € 12,50 en donateurs ontvangen € 2,50 korting.

Aanmelden kan tot 3 november a.s. bij Monique Bergers via email voorzitter@okvib.okkn.nl
De betaling van het verschuldigde bedrag moet voor die tijd worden overgemaakt op IBAN NL51 TRIO 0379 5485 77 t.n.v. stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging onder vermelding van ‘NOVA-dag 16 november 2019’ en bevestigt de inschrijving. Zie ook www.okvib.okkn.nl

Tevens is op deze dag de start van onze jaaractie t.b.v. broeder Johannes in Calais. Deze actie loopt tot 31 december 2023.