Nieuwe jaaractie: schooltje in Oekra´ne

 De komende drie jaar is de jaaractie bestemd voor onderhoud aan een basisschool in Pidberiztsi, Oekraïne.

  1. De stichting Diaconaal werk Orthodoxe kerken heeft in 2009 o.a. met hulp van "De Wilde Ganzen" een schoolgebouw in de buurt van de stad Lviv in de Oekraïne, voor kinderen van 4 tot 14 jaar, op de benedenverdieping voorzien van sluitende ramen.

    In 2010 zijn op dezelfde verdieping de radiatoren vernieuwd. 's Winters kon er geen les worden gegeven omdat de temperatuur in het gebouw niet boven de 5 graden kwam. Bij het zien van de hulp hebben de ouders nu zelf ook initiatieven getoond en de school geschilderd.

    Maar ook de bovenverdieping moet op dezelfde wijze worden gerenoveerd. Dat zal zo'n 17.000 euro gaan kosten. De Bond van Oud-Katholieke Vrouwen in Nederland gaat meehelpen om dit te kunnen realiseren. Een oud-leerling, Marian Soliak, houdt de goede besteding van het geld nauwkeurig in het oog.

    U kunt uw bijdrage overmaken naar het rekeningnummer van de Bond van O.K.-vrouwen te Naaldwijk ING (P) 410824 onder vermelding van 'jaaractie'. Hartelijk dank namens de kindertjes in Pidberiztsi !