Jannum - hoe het begon

Hoe is Jannum tot stand gekomen ? Als mogelijke opvolger van Wahlwiller ?
In ieder geval erg plezierig en met veel voorpret. Wij, Janneke en Klaske, zeiden tegen elkaar: we beginnen en we beginnen bij Jannum want daar ligt nog een droom ! Niets leek er op dat de droom werkelijkheid zou kunnen worden: de kapel was dicht, de terp uitgestorven, alleen mooi weer en een boer die vertelde dat de huisjes verhuurd werden en dat er in de weekenden 2 vrouwen in een van de huisjes woonden.
Bij de parkeerplaats onder aan de terp raakten we in gesprek met 2 vrouwen. Het bleken de bewoonsters van de terp te zijn. Door ons enthousiasme werden we uitgenodigd om de kerk en de huisjes te bekijken. Er ontstonden wilde plannen om een weekend in Jannum te organiseren, tegelijk kwamen ook kernvragen aan de orde: voor wie is het bestemd: vrouwen, gemengd en hoe, wat, waar en wanneer.
De droom leek daarna uitgedoofd maar kwam in een stroomversnelling door het verzoek van de Bond om het te concretiseren. Op 30 april kwam het Bondsbestuur in Fryslan een kijkje nemen. Men raakte betoverd door de sfeer van het kerkje daar op de terp. Droom werd waarheid; het weekend van 31 augustus tot 2 september kwamen er vrouwen uit heel het land pelgrimeren in Jannum.

Janneke en Klaske