Expositie Mienskip door het Lam: utopie of ideaal ?

In het kader van Leeuwarden/Friesland 2018, Culturele Hoofdstad van Europa worden er twee exposities met workshops gehouden in de Lutherse Kerk in Leeuwarden met mienskip (gemeenschap)als thema. De exposities zijn een initiatief van de Nederlandse Lutherse Vrouwenbond en de Stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging en worden ondersteund door de lokale gemeente van beide kerken. Met deze samenwerking kijken we over de kerkelijke grenzen heen en verder. Gemeenschap vorm je immers door samen betekenis aan de werkelijkheid te geven.

De expositie ‘Mienskip door het Lam’ bestaat uit foto’s en teksten van priester/kunstenaar Annemieke Duurkoop. Haar werk verbeeldt de gedachte werkelijkheid, de geloofde werkelijkheid en de fysieke werkelijkheid. Zij laat zien hoe deze werkelijkheden op elkaar ingrijpen of juist niet. Het Lam Gods als symbool van gemeenschap is een belangrijk thema van de expositie.

Tegelijkertijd met de expositie Mienskip door het Lam wordt in de Lutherse Kerk een oecumenische kruiswegstatie geëxposeerd. Deze kruiswegstatie is ontstaan naar aanleiding van de opvoering van de muzikale paasvertelling The Passion in Leeuwarden op Witte Donderdag 2017.

Wij nodigen u van harte uit deze exposities te bezoeken.

Plaats: Lutherse Kerk Leeuwarden, Nieuwe Oosterstraat 30, 8911 KN Leeuwarden

Opening: Zaterdag 15 september 2018 om 13.30 uur.

Openingstijden: van 15 september t/m 6 oktober 2018 op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 - 17.00 uur.

Workshops: € 7,50 p.p. 5 oktober 2018: 9.30 - 12.30 uur.19.15 - 22.00 uur.

Workshop voor groepen op afspraak. Info en aanmelden via lamgods@xs4all.nl