NOVA-dag Enkhuizen

In verband met de verscherpte maatregelen ter bestrijding van het oprukken van het coronavirus ziet het bestuur van OKViB zich helaas genoodzaakt om de NOVA-dag op 28 maart a.s. in Enkhuizen af te lasten.

Op zaterdag 28 maart bent u van harte welkom in de Oud-Katholieke parochie van H.H. Gummarus en Pancratius aan de Breedstraat 74 in het centrum van Enkhuizen.

Inloop tussen 10.00 en 10.30 uur. De dag begint om 10.30 uur en staat in het teken van het thema duurzaamheid. In de ochtend houdt Pauline Versteegh, CEO van stichting "Het kan wel" een lezing. Pauline heeft deze stichting opgericht vanuit haar persoonlijk verantwoordelijk voelen voor de regeneratie van de natuurlijke ecosystemen, de economie en de samenleving.  De missie van de stichting is om in samenwerking met minimaal 1 procent van de burgers en de bedrijven het verschil te maken.

Na de lezing van Pauline krijgen we een rondleiding door de kerk met aansluitend een korte viering en de lunch. Er wordt gezorgd voor iets te drinken en een kopje soep. U wordt gevraagd om zelf broodjes of iets anders te eten mee te nemen.

In de middag bezoeken we het Binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum, waar tot 5 april de tentoonstelling “Kleren maken de vrouw” te zien is. Duurzaamheid wordt in onze tijd steeds belangrijker en ook kleding wordt ‘geupcycled’ of ‘gerecycled’. Maar de tentoonstelling Kleren maken de vrouw in het binnenmuseum toont dat deze trend niet nieuw is. In een tijd dat de meeste kleding nog zelf met de hand werd gemaakt, was het volkomen vanzelfsprekend dat kapotte kleren werden hersteld. Stof – wol, linnen, katoen en soms zijde of kant – was kostbaar. Tijd niet.

We sluiten de dag af met een kopje koffie of thee bij restaurant De Mastenbar tegenover het Binnenmuseum aan de Compagnieshaven.

De kosten voor deze dag bedragen € 12,50 en donateurs ontvangen € 2,50 korting. Aanmelden kan tot 21 maart a.s. bij Monique Bergers via email voorzitter@okvib.okkn.nl De toegangsprijs van het Binnenmuseum ( € 9) is voor eigen rekening. Museumjaarkaart gratis.

De betaling van het verschuldigde bedrag moet voor die tijd worden overgemaakt op IBAN NL51 TRIO 0379 5485 77 t.n.v. stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging onder vermelding van ‘NOVA-dag 28 maart 2020’ en bevestigt de inschrijving. 

Enkhuizen is te bereiken per trein en zowel de kerk van de H.H. Gummarus en Pancratius als het Binnenmuseum liggen op loopafstand van het NS station.