Vrouwenontmoetingsdagen

 Sinds 1999 organiseert de  Bond van Oud-Katholieke Vrouwenontmoetingsdagen in een klooster te Limburg.  Gedurende vier dagen wordt er aan de hand van een thema met elkaar van gedachte gewisseld. Thema's in de afgelopen  jaren waren "Gaandeweg de bron, Dromen, Vallen en Opstaan, Wat woorden doen, Met hart en ziel".

De voorbereidingscommissie zoekt naar werkvormen om  het onderwerp van alle kanten te belichten. Het uitgangspunt is vaak een bijbelverhaal. Door middel van muziek, dans, spel, bibliodrama, beeldende kunst, maar vooral door de intensieve onderlinge gesprekken  worden veel ervaringen en inzichten gedeeld. Het wordt daardoor een verrijkende ervaring voor alle deelneemsters.


Het thema verschilt ieder jaar.

Er is een vast programma maar ook gelegenheid voor ontspanning en persoonlijke meditatie. De mooie omgeving is rustgevend en de verzorging door de "blauwe zusters" in het Arnold Janssen-klooster is heel hartelijk.

De deelneemsters zijn vaak Oud-Katholiek maar dat is niet noodzakelijk. Bij de bijeenkomsten in de afgelopen periode mochten wij vrouwen begroeten  met  een andere kerkelijke achtergrond. Dat heeft ons zeer verheugd omdat het heeft bijgedragen aan de open en oecumenische sfeer die wij nastreven.

Heeft u belangstelling voor deze dagen maar wilt u misschien eerst meer informatie,
neem dan contact op met één van de onderstaande leden van de commissie: Vrouwenontmoetingsdagen:

Rina Homan
Rina Homan
Jan Ligthartlaan 109
3312 KE Dordrecht
078 6454189
rinahoman@live.nl

Marianne Tanke 
Zonnebloemlaan 2
2111 ZG Aerdenhout
023 5243068
t.tanke@quicknet.nl